Americanii se inspira de la noi, bulgarii au cea mai “tare” pista de biciclete, iar britanicii pe cea mai mica

03 Aug 2015
Americanii se inspira de la noi, bulgarii au cea mai “tare” pista de biciclete, iar britanicii pe cea mai mica
Pistele de biciclete sunt facute, de multe ori, doar pentru a fi facute. Putin le vad utilitatea, nu sunt multi cei care le folosesc, iar locurile in care zona destinata celor care pedaleaza se intalneste cu copaci sau garduri nu reprezinta altceva decat o demonstratie a lucrului facut de mantuiala. Nu se intampla doar in Romania, asa cum multi sunt tentati sa creada, ci si in strainatate. Site-ul www.bicycling.com a prezentat cateva “noduri” caraghioase intalnite pe pistele de biciclete.

America este tara tuturor posibilitatilor, dar nimeni nu si-a imaginat ca in patria celor care exporta democratie cu racheta se poate intampla ca un copac sa se afle exact pe pista de biciclete. Probabil ca americanii s-au inspirat de la ardelenii care au permis constructia unui teren de fotbal in jurul unui arbore. Orasul Tampa, din Florida, este localitatea care trebuie sa se infrateasca cu satul Tociu, din judetul Mures, pentru ca una dintre pistele de biciclete din oras a fost trasata atat de “bine” incat biciclistii neatenti ar putea ajunge sa se loveasca de un copac zdravan.



Dar sa-i lasam pe americani si sa vedem ce traznai mai fac si britanicii. Astora nu le mai ajunge nimeni la nas. Iar au castigat Turul Frantei si iar vor sa mai tina un start, dupa cele de la Londra, din 2007, si Leeds, din 2014. Si-au dat seama ca e afacere. Orasul Exter poate intra in cartea recordurilor cu cea mai scurta pista de biciclete din lume. Nimeni nu a inteles cine s-a gandit la o asemenea minunatie, dar lumea vorbeste ca in Marea Britanie astfel de situatii sunt tot mai des intalnite.



Bulgarii sunt baietii aia cu ceafa lata, dar care mananca numai salata bulgareasca. O salata sunt si pistele de biciclete intalnire la sud de Dunare. Una dintre ele are viraje fix la 90 de grade, astfel ca cine incearca sa mearga printre liniile desenate pe trotuar se va simti ca intr-un labirint.



In lumea asta sunt oameni si oameni, femei si femei, biciclisti si biciclisti. Unii sunt mai cuminti, altii mai neastamparati si vor sa-si arate calitatile prin free-style. Pentru astfel de oameni au fost desenate piste de biciclete chiar si pe scari. N-ar fi fost o greseala daca in locul bicicletei ar fi fost trecut un skateboard. 




Alte stiri din Sport

Ultima oră