MTS vrea sa-l lase pe Burleanu fara fripturisti

11 Aug 2015
MTS vrea sa-l lase pe Burleanu fara fripturisti
Ministerul Sportului a lansat in teritoriu o campanie al carei final este modificarea Legii 69, articolul 35, alineatul 1. Adica asociatiile judetene sau cluburile scolare nu vor mai avea drept de vot la nicio Adunare Generala a vreunei federatii importante! Dar doar la fotbal acestea benficiau de aceste privilegiu...!

Daca MTS isi va concretiza initiativa inventata si lansata in aceste zile, regulamentele fotbalului romanesc vor trebui schimbate din temelii. Practic, pentru cei care cunosc detaliile si modul de functionare al federatiilor sportive din Romania, e clar ca modificarea Legii 69 vizeaza exclusiv fotbalul, for intrat de curand pe mana unei conduceri noi, implementata evident cu sprijin politic. Chipurile la initiativa Federatiei Romane de Iachting (!), Ministerul a informat deja majoritatea cluburilor scolare, asociatiile judetene sau oricare alta entitate din sportul romanesc ca va urma modificarea Legii 69, articolul 35, alineatul 1, acolo unde se stipula clar ca respectivele grupari au drept de vot. Numai ca, in fapt, cluburile scolare sau asociatiile judetene au drept de vot doar in cadrul Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal. In cadrul altor foruri importante, aceste au doar rol consultativ, adica decorativ, fara a putea influenta alegeri sau alte decizii. Cu vreo legatura subterana sau fara asa ceva, schimbarea care ar urma sa se adopte in scurt timp ar putea ajuta mult actuala conducere a FRF si ar da peste cap regulamentele dupa care functioneaza de multi ani forul de la Casa Fotbalului.

In fotbalul romanesc, cele mai importante decizii se luau in Adunarea Generala cu ajutorul celor 42 de presedinti de asociatii judetene de fotbal. Acestia aveau o influenta puternica si asupra cluburilor din Liga a 3-a care proveneau din judetele pe care le pastoreau. Astfel se ajungea ca la fiecare intalnire importanta sa se voteze totul fara ca nimeni sa comenteze. In schimbul acestor voturi, presedintii de asociatii judetene de fotbal au fost cooptati in corpul de observatori pentru meciurile din Liga a 2-a si Liga a 3-a.

Alte stiri din Sport

Ultima oră