Dica iese la atac. “Secundul” lui Radoi arunca sageti catre Voluntari si CFR Cluj-Napoca

26 Sep 2015
Dica iese la atac. “Secundul” lui Radoi arunca sageti catre Voluntari si CFR Cluj-Napoca
In Liga I s-a pornit un val de schimbare a antrenorilor. Conducatorii vor socuri la echipa. O prostie pe care numai cei care nu se pricep la fotbal o practica. Cel mai bun soc la orice club din lumea asta il reprezinta plata la zi a salariilor si a primelor de joc. Dar asa ceva nu se poate. Suntem conducatori numai cand trebuie sa aparem in presa ori cand avem de criticat un arbitru. Daca e nevoie de bani, nu e treaba noastra. Aruncam cu noroi in autoritatile locale si invinovatim, ca de fiecare data, clima si relieful.

Mirel Radoi este antrenor la Steaua desi, conform documentelor, nu poate antrena nici macar la juniori. S-a facut mare scandal pe tema asta, s-a impartit lumea in doua. Romania nu mai era impartita intre basisti si antibasisti, ci intre antrenori cu Licenta Pro si sustinatori ai lui Radoi. Tot ce s-a intamplat rau in Romania in ultima perioada il are ca vinovat pe tehnicianul echipei campioane. S-ar putea ca si posibila schimbare a lui Ponta, de saptamana viitoare, sa fie tot din cauza lui Radoi. Daca nu trece motiunea, tot Radoi va fi vinovat.

Steaua nu este singurul club din Liga I care fenteaza regulamentul. De fapt, stelistii nu-l fenteaza. Regulamentul este prost facut pentru ca nu prevede sanctiuni pentru cei care nu il aplica. Steaua nu are antrenor cu Licenta Pro, dar nici Federatia Romana de Fotbal sau Liga Profesionista de Fotbal n-au facut mare lucru pentru a impiedica acest lucru. De ce nu ii trage nimeni la raspundere pe functionarii din FRF si LPF?

S-a creat un precedent periculos. Dupa Steaua, FC Voluntari si CFR Cluj-Napoca au ajuns si ele pe mana unor antrenori fara acte. Daniel Pancu si Feri Dican nu au nici ei Licenta Pro, dar n-a mai luat nimeni foc. Sigur ca nu se poate ambala nimeni pentru Voluntari, echipa unui oras ai carui locuitori ar incapea fara probleme pe Arena Nationala si tot ar mai ramane locuri goale. Din nefericire, pe prima scena a fotbalului romanesc au ajuns echipe care nu doar ca nu au identitate si nici suporteri, dar nu au nici macar stadioane. Ilfovenii joaca meciurile de pe teren propriu pe Dinamo si se antreneaza in Pipera, pe o baza sportiva ce a fost amenajata pe locul unde a fost candva o groapa de gunoi.

Daca de la Voluntari nu putem avea pretentii, lucrurile stau altfel cand vine vorba despre CFR Cluj-Napoca, formatie cu multe trofee in vitrina si cu participari in Liga Campionilor. Trupa din Gruia a invins pe Manchester United si pe AS Roma, insa acum este pregatita de un antrenor fara Licenta Pro. Nimeni nu mai face scandal, toate sunt bune si frumoase.

Maine este programat meciul dintre Steaua si Voluntari. Gigi Becali locuiesti in comuna Voluntari si este in relatii excelente cu primarul Florian Pandele. Nicolae Dica, antrenorul secund al lui Mirel Radoi, a tensionat atmosfera inainte partidei si a iesit la atac avandul ca tinta pe Daniel Pancu. "Acum nu mai critică nimeni, au criticat toţi când a fost vorba de Mirel Rădoi şi de Steaua. La CFR Cluj nu critică nimeni că antrenorul principal nu are licenţă Pro. Sau că la alte cluburi directorii sportivi se ridică de pe bancă şi dau indicaţii. Dar nu e o problemă, pentru că noi formăm o echipă puternică. Şi chiar dacă suntem tineri şi la început de drum, ne bucurăm că ni s-a dat şansa asta să antrenăm Steaua", a spus Dică.

El a menţionat că nu se aştepta ca Daniel Pancu să devină antrenor pentru că încă nu şi-a încheiat cariera de jucător. "Nu mă aşteptam ca Pancu să devină antrenor, pentru că este încă jucător. Dar dacă ţinem cont de vârstă, el este mai mare decât mine cu vreo trei ani şi eu am ales meseria de antrenor înaintea lui. Dar e decizia lui, el ştie mai bine ce are de făcut. Pancu normal că o să îi motiveze. Orice antrenor încearcă să îşi motiveze jucătorii să dea totul, nu numai în faţa Stelei, ci în fiecare meci", a adăugat Dică.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră