Mihai Stoica e liber: "Am triat multe caractere, am câștigat priteni și echilibru"

15 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Mihai Stoica e liber:

UPDATE 16:15 - "Din clipa în care ajungi acolo, te gândești cum va fi ziua în care ieși. Am triat multe caractere, am câștigat priteni și echilibru.

Am intrat la pușcărie cu multe defecte și calități...sper să ies doar cu calități. (...) Acum vreau să-l sun pe Gigi (n.r. Becali) pentru că a pus mai presus de situația financiară a clubului prietenia față de mine și cuvântul dat", a declarat MM la ișirea din arestul Penitenciarului Jilava.

UPDATE 14:07 - Mihai Stoica va ieși în scurt timp din arestul Penitenciarului Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis că fostul manager al Stelei îndeplinește condițiile de a fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă.

"În baza art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 10 din 04.01.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 42834/4/2015. Menţine sentinţa atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 428/2014, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 238/2012 pronunţate de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în prezenta contestaţie rămân în sarcina statului. Fără cale de atac", se arată în sentința de eliberare a lui Mihai Stoica, potrivit Tribunalului Ilfov.

Mihai Stoica a fost încarcerat pe 4 martie 2014, fiind condamnat la trei ani și sase luni de închisoare, în DOSARUL TRANSFERURILOR.

..............................................

Mihai Stoica află, astăzi, 15 februarie, dacă va fi eliberat. Tribunalul Ilfov urmează să judece contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Sectorului 4 care a dispus eliberarea condiţionată.

Fostul manager al echipei Steaua Bucureşti a fost condamnat, în martie 2014, la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 4 ianuarie, că Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsă, hotărârea nefiind însă definitivă.

Instanţa a decis că Mihai Stoica îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul manager stelist îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi.

Până în prezent, în dosarul transferurilor au mai fost eliberați Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră