Guvernul SUA vrea 100 de milioane de dolari de la Armstrong

06 Aug 2015
Guvernul SUA vrea 100 de milioane de dolari de la Armstrong
Toate performantele lui Lance Armstrong au fost sterse din analele sportului dupa ce s-a descoperit ca rutierul care a castigat de sapte ori Turul Frantei a apelat la substante interzise pentru a ajunge la asemenea rezultate impresionante.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a solicitat Facultatii de Medicina de la Universitatea din Indiana toate dosarele medicale ale americanului incepand cu anul 1996 si pana la momentul retragerii sale. Exista suspiciunea ca Armstrong s-ar fi dopat cu acordul medicilor. In perioada 1996-2004, Lance a concurat pentru echipa US Postal, sponsorizata din bani publici, iar acum Guvernul nu cauta altceva decat sa-si recupereze sumele acordate in acea perioada.

Dosarele medicale ale lui Armstrong ar putea demonstra ca medicii erau la curent cu faptul ca rutierul din Texas folosea substante interzise. Acestia ar putea fi acuzati nu doar ca nu l-au oprit, ba chiar l-au incurajat. Betsy Andreau, sotia lui Frankie Andreu, fost coechipier cu Lance la US Postal, a marturisit ca l-a auzit pe Lance povestind intr-o discutie privata ca a folosit substante interzise atunci cand a mers la un spital din Indiana. Numai ca Armstrong a sustinut in fata instantei ca nu isi aminteste asa ceva.

In cazul in care Guvernul va castiga acest proces, rutierul american va fi nevoit sa plateasca daune de 100 de milioane de dolari. O treime din aceasta suma ar urma sa ajunga la Floyd Landis, fost coechipier cu Armstrong la US Postal si omul care l-a deconspirat pe cel care a castigat de sapte ori Turul Frantei. In acest proces vor mai fi audiati si reprezentanti ai sponsorilor lui Lance Armstrong. Este vorba despre Nike, Trek Bicycle Corp., Giro Sport Design și Discovery Communications Inc.

Alte stiri din Sport

Ultima oră