Lance Armstrong ar fi fost luat de mascati de pe bicicleta si dus cu duba la DNA, daca era roman

11 Aug 2015
Lance Armstrong ar fi fost luat de mascati de pe bicicleta si dus cu duba la DNA, daca era roman
Guvernul Statelor Unite pune presiune pe Universitatea din Indiana pentru a face public dosarul medical al lui Lance Armstrong. Federalii isi doresc sa obtina 100 de milioane de dolari de la rutierul care a castigat de sapte ori Turul Frantei. Toate aceste performante au fost insa sterse din analele sportului cu pedale dupa ce s-a stabilit ca americanul s-ar fi dopat. De mentionat insa ca Armstrong a avut rezultate negative la toate testele anti-doping, insa a fost gasit vinovat in urma unor marturii depuse de catre fostii sai colegi de la US Postal.

Frankie Andreu, fost rutier la US Postal, si sotia sau, Betsy, au povestit cum Lance Armstrong a spus intr-o discutie privata purtata in 1996 ca se dopeaza, numai ca texanul a afirmat ca nu isi aminteste asa ceva. In incercarea sa de a musamaliza cazul, Lance a afirmat ca pierderea de memorie ar fi putut fi cauzata de faptul ca in acea perioada a fost operat pe creier pentru a-I fi eliminata o tumoare canceroasa. Guvernul Statelor Unite nu doreste insa ca ancheta sa se opreasca aici si insista sa obtina de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Indiana dosarul medical al lui Armstrong.

Federalii au extins seria acuzatiilor asupra rutierului, caruia ii reproseaza acum nu doar ca s-a dopat, dar si ca doreste sa ascunda adevarul pentru a nu fi obligat sa plateasca 100 de milioane de dolari. Autoritatile de la Washington considera ca statul american, actionar la US Postal, echipa cu care Lance a obtinut rezultate impresionante, a fost inselat. Reprezentantii guvernului american sustin ca la doua zile de la marturia sotilor Andreu, Fundatia Lance Armstrong ar fi donat 1,5 milioane de dolari Facultatii de Medicina a Universitatii din Indiana.

Craig Nichols, unul dintre medicii care l-au tratat pe Armstrong în 1996, a mărturisit în 2005 că nu s-au folosit nici un fel de substante care sa imbunatateasca performantele texanului. Rutierul afirma ca donatia a fost facuta in semn de respect pentru medicul Larry Einhorn, cel care i-a administrat tratamentul miraculos prin care s-a vindecat. Un judecator va decide in aceasta saptamana daca Universitatea din Indiana trebuie sau nu sa fac public dosarul medical al lui Lance. Avocatii americanului sustin ca guvernul american nu face altceva decat sa-l hartuiasca pe Armstrong si sa ii violeze intimitatea


Alte stiri din Sport

Ultima oră