WTA va sancționa organizatorii Wimbledon și LTA pentru interdicția rușilor și belarușilor

21 Apr 2022
WTA va sancționa organizatorii Wimbledon și LTA pentru interdicția rușilor și belarușilor

Într-un e-mail adresat jucătorilor - verificat de L'Equipe-  de către șeful WTA Steve Simons, organismul ia în considerare sancțiuni împotriva Wimbledon și LTA (federația engleză de tenis) după decizia lor de a interzice rușilor și belarusilor să joace turneele britanice în iunie și iulie, scrie L'Equipe.
 

Încă de la afacerea Peng Shuai, Steve Simons, șeful WTA, s-a dovedit capabil să ia măsuri puternice pentru a apăra interesele tenisului feminin. El a dat o dovadă suplimentară în acest sens în ultimele ore, trimițând tuturor jucătorilor afiliați organismului pe care îl conduce un e-mail pe care L'Équipe l-a obținut.

ATP și WTA denunță excluderea rușilor și belarușilor de la Wimbledon
În această scrisoare, Simons amintește în preambul că „în timp ce WTA condamnă ferm acțiunile desfășurate de Rusia în Ucraina, rămânem atașați de principiul esențial al sportului nostru în care înscrierile în turnee se bazează pe merit și fără discriminare. Nici unui sportiv nu i s-a interzis vreodată să joace un turneu bazat pe acțiunile guvernului său. »

În consecință, liderii WTA au în vedere în prezent sancțiunile care ar putea fi luate împotriva Wimbledon și LTA, federația engleză de tenis, în urma deciziei lor de a interzice jucătorilor ruși și belarusi să participe la turneele disputate pe teritoriul britanic în iunie și iulie, inclusiv la Wimbledon ( 27 iunie-10 iulie).

„Aceste decizii reprezintă o încălcare a regulilor de Grand Slam și WTA” Șeful WTA, Steve Simons


„Aceste decizii reprezintă o încălcare a regulilor de Grand Slam și WTA”, adaugă Steve Simons. Le-am raportat oficial poziția noastră, rezervându-ne dreptul de a impune sancțiuni corespunzătoare, care pot include (printre altele), retragerea punctelor de clasament acordate la Wimbledon, amenzi și suspendarea Ligii engleze de tenis de la la WTA. Consiliul Directorilor de Turneu, Consiliul Jucătorilor și Consiliul WTA se vor reuni la Madrid pentru a defini aceste sancțiuni. »

Steve Simons precizează că WTA studiază și „acțiunile pe care voi (jucătorii, numărul 13 din top 100 afectați de interdicția de a juca la Wimbledon) le-ați putea întreprinde conform regulamentului de Grand Slam”, referindu-se la intențiile anumitor anturaje ale rușilor să ia măsuri legale, acuzând discriminarea, susținând că colegilor lor care nu sunt jucători de tenis nu le este interzis să lucreze în Anglia.

Alte stiri din Sport

Ultima oră