Șumudică nu are echipă mică! Astra a făcut un pas mare spre calificare

17 Iul 2015
Șumudică nu are echipă mică! Astra a făcut un pas mare spre calificare
FC Botosani a pornit cu sansa a doua in fata celor de la Legia Varsovia, in turul al doilea al Europa League. Aseara, in mansa tur, desfasurata pe terenul polonezilor, elevii lui Leo Grozavu au pierdut cu 1-0, unicul gol al partidei fiind reusit destul de tarziu, in minutul 78, de catre Ondrej Duda.

Meciul a fost unul echilibrat, romanii reusind sa se apere exemplar, ba chiar si-au permis sa ajunga si la poarta adversa, unde s-au lovit de portarul Kuciak, care in trecut a evoluat pe FC Vaslui. Spre finalul jocului, polonezii s-au napustit spre poarta romanilor si au reusit sa inscrie un gol prin care Legia ramane in continuare favorita la calificare in fata unui adversar caruia multa lume nu i-a dat nici o sansa. Returul este programat saptamana viitoare, la 23 iulie, la Botosani.

FC Botoșani: Iliev —Dimitrov, Miron, Cordoș, Acsinte — Cucu — Brata (‘69 Ivanovici), Vașvari (’64 Robertson), Raul Costin (‘84 Croitoru), Batin — Roman. Antrenor: Leo Grozavu.

Astra Giurgiu, in schimb, a reusit sa se impuna cu 1-0 in deplasarea de la Inverness, demonstrandu-si astfel statutul de favorita la calificare. Eroul giurgiuvenilor a fost Costica Budescu. Acesta a reusit sa inscrie unicul gol al meciului in minutul 24. Partida a fost una agitata, cu ocazii de ambele parti. Elevii lui Sumudica ar fi putut elimina suspansul in ceea ce priveste calificarea daca Budescu si William de Amorim nu s-ar fi jucat cu ocaziile. In schimb, Silviu Lung Jr. a fost providential in poarta Astra, reusind sa se opuna la fiecare actiune ofensiva a gazdelor.

Giurgiuvenii, una dintre echipele cu pretentii ale Ligii I, vor juca returul la 23 iulie, pe teren propriu. Echipa a facut un pas mare spre calificare, fapt deloc intamplator daca tinem cont ca in istoria clubului au mai fost participari in cupele europene. In plus, valoarea lotului permite o participare pana spre sfarsitul anului in Europa League, iar o patrundere in primavara europeana ar demonstra ca Marius Sumudica nu este doar un antrenor cu personalitate, efervescent, ci si un om pe care se poate conta pentru performanta.

Astra: Lung Jr.— Queiros, Găman (‘47 Oros), Geraldo, Junior Morais — Enache (‘71 Stan), Fernando Boldrin, Takayuki Seto, William de Amorim — Teixeira, Budescu (’82 Florea). Antrenor: Marius Șumudică.

Alte stiri din Sport

Ultima oră