Din ciclul"ai grija ce-ti doresti". Lucescu CHIAR merge la Istanbul

17 Iul 2015
Din ciclul
Patronii lui Fenerbahce se chinuie de vreo doi ani sa-la aduca antrenor pe Lucescu. Romanul a lasat o impresie deosebita in Turcia unde a luat titlurile cu Galatasaray si Besiktas. Mai mult, cu Galata a ajuns in sferturile Cupei Campionilor si o a castigat supercupa a Europei.

Romanul a rezistat ofertelor tentantante ale echipei turce  dar iata ca tragerea la sorti il aduce pe Lucescu la Istanbul. In turul trei al preliminariilor UCL, Sahtior Donetk se va intalni cu Galatasaray Istanbul.Miza e mare: calificarea in grupe aduce milioane ce euro.

La prima vedere, confruntarea pare dezechilibrata iar Galata e privita ca  mare favorita. In aceasta vara formatia turca a reusit doua transferuri spectaculoase: Nani si Robin van Persie, ambii adusi de la Manchester United.

In schimb, Sahtior s-a despartit  de doua piese de baza in angrenajul echipei: Douglas Costa plecat la Bayern Munchen si Luiz Adriano transferat de AC Milan.

Lucescu a preferat sa ramana in Ucraina in ciuda situatiei din tara dar si a faptului ca practic nu mai are “teren propriu”- orasul Donetsk este prins in conflictul din regiune- si joaca la Kiev si Lvov.

Dar Lucescu stie bine fotbalul turc, cunoaste Galata si este un strateg foarte bun. Putin probabil ca Van Persie si Nani vor intra repede in angrenajul lui Fener iar Sahtior este o echipa care stie sa joace sub presiune.

De altfel, de ceva timp fotbalul turc practica stilul noilor imbogatiti(cluburile din Golf si din China), cumpara mari jucatori aflati la final de cariera dar nu mai reuseste sa obtina mari rezultate in competitiile europene.

Iar daca Fener si l-a dorit pe Lucescu la Istanbul s-ar putea ca romanul sa le reaminteasca proverbul cu “ ai grija ce-ti doresti...”
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră