Cum va arăta stadionul de 50 de milioane de euro de la Craiova

17 Iul 2015
Cum va arăta stadionul de 50 de milioane de euro de la Craiova
Noul stadion Ion Oblemenco din Craiova ar putea fi gata la sfârşitul anului 2016. Autorităţile susţin că lucrările vor începe în august, iar Compania Naţională de Investiţii va avea banii necesari de la bugetul de stat. Valoarea este de 50 de milioane de euro

Potrivit prezentării, stadionul va avea 30.854 de locuri pentru spectatori, dintre care 624 pentru presă şi 222 pentru persoane cu dizabilităţi. Suprafaţa terenului este de 76.971 de metri pătraţi, iar suprafaţa construită - de 21.727 de metri pătraţi. Construcţia, cu o înălţime de până la 60 de metri, va avea cinci niveluri (parter şi patru etaje). Terenul de joc va fi prevăzut cu gazon natural, sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă, sistem de drenare subterană vacuum, sistem automat de irigare, sistem de fotosinteză artificială, mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal şi rugby.

Stadionul va avea, de asemenea, patru tuneluri de acces de intervenţie pe teren, câte una pe fiecare colţ al stadionului de câte şase metri înălţime, care sunt utile şi la organizarea concertelor şi va fi dotat cu sistem de nocturnă perimetrală.

Alte stiri din Sport

Ultima oră