Mana zeului fotbalului: un argentinian va castiga Copa America

28 Iun 2015
Mana zeului fotbalului: un argentinian va castiga Copa America
Desi s-a ajuns doar la faza semifinalelor, un lucru e sigur:un antrenor argentinian ca castiga Copa America.
Maine si poimane in semifinalele competitiei din Chile se intalnesc Peru si Chile respectiv Argentina si Paraguay. Toate cele patru echipe au antrenori din Argentina, motiv de mandrie pentru fotbalul care l-a dat pe Messi si Maradona.

Ricardon Gareca conduce nationala statului Peru si si-a facut mana ca tehnician ca antrenor al unor echipe de top din campionatul argentinian(Argentinos Juniors, Velez Sarsfield) dar si al multiplei campioane a Braziliei, Palmeiras Sao Paolo.

Antrenorul nationalei chiliene a fost fotbalist la Newell's Boys dupa care a antrenat mai multe echipe din Argentina si Chile. Stilul ofensiv al echipei, spun comentatorii locali, i se datoreaza.

Cel mai cunoscut antrenor argentinian, Gerardo Martino(foto) , a jucat la Newel's Old Boys si este considerart cel mai bun jucator din istoria clubulu( Ca un fapt inedit, clubul din Rosario este cel la care vrea sa-si incheie Messi cariera de jucator). A antrenat mai multe echipe din Argentina dar si nationala Paraguay-ului cu care a juns in finala Copa America, editia din 2011. A devenit cunoscut in lumea intreaga cand a fost numit antrenorul Barcelonei acum doua sezoane - nu s-a acomodat cu"'atmosfera fierbinte " de la clubul catalan.

Ramon Diaz este antrenorul Paraguay-ului si , ca jucator, este cunoscut in Europa unde a jucat la Inter Milano, Fiorentina si Monaco.Dupa ce a antrenat River Plate a semnat un contract cu Federatia din Paraguay si se afla acum in pragul unei mari performante.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră