CM din Qatar: Hugo Lloris, căpitanul echipei Franței, nu intenționează să poarte banderola LGBT

15 Noi 2022
CM din Qatar: Hugo Lloris, căpitanul echipei Franței, nu intenționează să poarte banderola LGBT

Căpitanul echipei Franței a vorbit într-o conferință de presă cu opt zile înainte de primul meci al tricolorilor francezi împotriva Australiei: când primim străini în Franța, de multe ori ne dorim ca ei să respecte regulile noastre și să ne respecte cultura. O să fac același lucru când voi pleca în Qatar, scrie FranceInfo.

Căpitanul echipei Franței, Hugo Lloris a asigurat în cadrul unei conferințe de presă, luni, 14 noiembrie, că nu intenționează să poarte banderolă în culori LGBT, în favoarea incluziunii, în timpul Cupei Mondiale de la Qatar, care are loc din 20 noiembrie până în 18 decembrie.

"Înainte de a face lucruri, ai nevoie de acordul FIFA și al Federației. În acest dosar, am părerea mea personală și seamănă oarecum cu cea a președintelui  federatiei franceze de fotbal" , a declarat portarul echipei Franței . 

"Când primim străini în Franța, de multe ori ne dorim ca ei să respecte regulile noastre și să ne respecte cultura. O să fac același lucru când voi pleca în Qatar. Pot fi de acord sau nu cu ideile lor, dar trebuie să arăt respect pentru asta”, a continuat el.

Mai mulți căpitani ai selecțiilor europene, inclusiv Franța, au purtat o banderolă cu dungi colorate în septembrie în favoarea incluziunii și împotriva discriminării. Inițiativa trebuia extinsă în timpul Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, țară în care homosexualitatea este incriminată. În lipsa lui Hugo Lloris, accidentat, Raphaël Varane a fost cel care a purtat această banderolă în septembrie. 

Problema drepturilor lucrătorilor migranți și a homosexualității în Qatar a fost ridicată în mod regulat de ONG-uri de la acordarea Cupei Mondiale din 2022 către bogatul stat gazier din Golf, în 2010. Naționala Franței, Les Bleus, sunt chemați în mod regulat să comenteze aceste subiecte, în special de catre ONG-ul Amnesty International. 

„Sunt subiecte la care nu putem rămâne insensibili” , a declarat luni Hugo Lloris. „Nu pot să vă răspund acum, dar se va pune ceva în loc, veți fi informati în timp util, cred că în scurt timp”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră