Căpitanul Feyenoord Orkun Kökçü a refuzat sa poarte banderola LGBT: "Sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată""

19 Oct 2022
Căpitanul Feyenoord Orkun Kökçü a refuzat sa poarte banderola LGBT: "Sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată""

Căpitanul și mijlocașul Feyenoord Orkun Kökçü și-a justificat refuzul de a purta banderola LGBT weekendul trecut în Eredivisie, scrie BFMTV.

Orkun Kökçü are cel puțin meritul onestității. In timp ce Idrissa Gueye de la PSG "se îmbolnăvise" pentru a nu fi asociat cu o acțiune de luptă împotriva homofobiei, fotbalistul cturc de la Feyenoord, tot de religie musulmană, a vorbit despre considerații religioase pentru a-și explica refuzul de a purta culorile curcubeului, ca parte a săptamânii Coming Out Week, weekendul trecut.

Nu e intenția mea de a dezamăgi”

„Cred că este important să subliniez că îi respect pe toată lumea, indiferent de religie, origine sau preferințe, a spus el în preambulul justificării sale. Cred că fiecare este liber să facă ceea ce vrea sau simte. Înțeleg pe deplin importanța acestei acțiuni, dar din cauza convingerilor mele religioase, nu cred că sunt persoana potrivită să o susțin. De aceea nu mă simt confortabil să port acea banderolă de căpitan."

„Îmi imaginez că unii oameni sunt dezamăgiți de asta. Nu este absolut intenția mea, deși îmi dau seama că s-ar putea să nu reușesc să fac acest sentiment să dispară doar cu cuvinte. Dar sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată"

Prin urmare, jucătorul a preferat să lase banderola pe care o poartă de obicei coechipierului său, internaționalul austriac Gernot Trauner. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră