Campion mondial la snooker, Mark Selby a dedicat victoria echipei de fotbal Leicester.

03 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Campion mondial la snooker, Mark Selby a dedicat victoria echipei de fotbal Leicester.

Mark Selby a câştigat din nou Campionatul Mondial de Snooker, după ce l-a învins aseară pe chinezul Ding Junhui cu 18-14 în finala de la Crucible. Acesta este al doilea titlu pe care jucătorul englez îl câştigă, după cel din 2014. Selby va veni în premieră cu trofeul la Bucureşti, la „Best of Snooker”, pe 22 mai, la Circul Globus, unde îi va întâlni pe Neil Robertson şi Judd Trump.

În 2014, l-a învins pe O’Sullivan

Ieri, Selby a intrat în posesia titlului suprem învingându-l pe Ding Junhui cu acelaşi scor cu care l-a învins şi pe Ronnie O’Sullivan, în 2014. Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic si a facut un joc tactic perfect, jucătorul englez conducând finala de la început până la sfârşit. După ce l-a învins în semifinale pe scoţianul Alan McManus, cu 17-11, Ding a devenit primul jucător chinez din istoria snookerului care a ajuns în finala Campionatului Mondial de Snooker.

Echipa de fotbal din oraşul său natal a câştigat Premier League

După un meci încheiat târziu în noapte, Mark Selby a caştigat turneul pentru a doua oară în carieră. Dacă victoria sa nu a mirat pe nimeni, o altă victorie a reprezentat surpriza serii, echipa de fotbal Leicester City a devenit pentru prima oară în istorie campioana Angliei! Ceea ce părea de domeniul fantasticului s-a întâmplat, echipa cu al patrulea cel mai mic buget din Premier League a cucerit titlul de campioană, luni seara, dupa ce Tottenham a terminat la egalitate în deplasare cu Chelsea, scor 2-2.

Selby îi felicită pe jucători şi pe Claudio Ranieri

La finalul partidei de snooker, Selby s-a fotografiat cu un steag al „vulpilor”, alături de trofeul său şi a vorbit despre performanţa echipei de fotbal din oraşul său natal. Dedicând trofeul echipei de fotbal, Selby a spus: „Este incredibil ce performanţă au reuşit, mai ales că vorbim despre un club care vine dintr-un oraş atât de mic. Îi felicit pe jucători şi pe Claudio Ranieri”. Revenind la finala de snooker, Selby a declarat: „Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simţit mai multă presiune decât atunci. A fost o finală dificilă, Ding a pus presiune”.

Îşi aduce trofeul la Bucuresti!
Peste mai puţin de trei săptămâni, Mark Selby va veni cu trofeul la Bucureşti, la „Best of Snooker”, când se va întâlni cu alte două staruri ale snookerului mondial: Neil Robertson şi Judd Trump. Mult aşteptatul eveniment, organizat de Project Events, va avea loc pe 22 mai la Circul Globus. Biletele se găsesc online pe biletoo.ro, bilet.ro şi eventim.ro, precum şi din magazinele partenere.

Alte stiri din Sport

Ultima oră