Braşovenii lui Hănescu se luptă cu Federer şi Wawrinka

15 Iul 2015
Braşovenii lui Hănescu se luptă cu Federer şi Wawrinka
Brasovul si-a depus candidatura pentru editia de iarna a Jocurilor Olimpice ale Tineretului din 2020. Deocamdata, Comitetul International Olimpic nu a anuntat orasul gazda, insa ardelenii se lupta cu Lausanne. Elvetienii si-au gasit de curand doi aliati de calibru: Roger Federer, proaspat finalist la Wimblendon, si Stanislas Wawrinka, omul care a uimit lumea tenisului cu triumful sau din acest an, de la Roland Garros.

Cei doi jucatori de tenis sustin candidatura orasului Lausanne intr-un mesaj video. ''După cum știți, am iubit întotdeauna Jocurile Olimpice. Aș fi vrut să am oportunitatea de a participa la Jocurile Tineretului, însă nu la cele de'', explică Federer, care a adăugat apoi că a trăit în Lausanne în tinerețea sa. ''Și de aceea susțin candidatura orașului Lausanne la JOT-2020''.

Wawrinka este licențiat la Tennis Club Stade-Lausanne și a trăit mult timp în orasul in care CIO isi are sediul. ''Am crescut la Lausanne și știu cât de entuziaști pentru sport sunt oamenii de aici. M-aș bucura să ne vedem la Lausanne în 2020'', a spus numarul patru mondial.

Alegerea gazdei pentru JOJ 2020 va avea loc cu ocazia celei de-a 128-a sesiuni a Comitetului Internațional Olimpic de la Kuala Lumpur, pe 31 iulie, când va fi desemnat și orașul care va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. Următoarea ediție a JOT va avea loc între 12 și 21 februarie 2016 în Norvegia, la Lillehammer, oraș care a mai găzduit JO de iarnă în 1994.

Alte stiri din Sport

Ultima oră