BOX. Mayweather a reușit a 49-a victorie din carieră și a egalat recordul lui Rocky Marciano

13 Sep 2015
BOX. Mayweather a reușit a 49-a victorie din carieră și a egalat recordul lui Rocky Marciano
Pugilistul american Floyd Mayweather a reușit, sâmbătă, în gala profesionistă de la Las Vegas, cea de-a 49-a victorie din cariera sa și l-a egalat din acest punct de vedere pe legendarul Rocky Marciano, scrie agerpres.ro.

La 38 de ani, Mayweather și-a păstrat invincibilitatea în cariera sa, cu 49 de victorii, dintre care 26 înainte de limită, după un meci cu compatriotul său de origine haitiană Andre Berto, care nu i-a pus probleme, dar Floyd nu a reușit să se impună prea clar. În fața câtorva celebrități, precum cântărețul Justin Bieber și foste glorii ale boxului, Mayweather a primit decizia în unanimitate, din partea celor trei arbitri-judecători: 117-111, 118-110, 120-108.

„Cariera mea este încheiată, este oficial”, a declarat Mayweather după meci. „Trebuie să știi când e timpul să te oprești, iar acesta a venit pentru mine, am aproape 40 de ani”, a adăugat boxerul american.

„Am fost în box timp de 19 ani, dintre care 18 am fost campion mondial, am bătut toate recordurile”, a subliniat Mayweather, precizând că este timpul să petreacă timp alături de familia sa.

Campionul mondial WBA și WBC la categoria welter a egalat recordul ilustrului său compatriot Rocky Marciano, învingător în tpate meciurile disputate la categoria grea și retras cu un palmares de 49 de victorii (43 înainte de limită), în 1955, după opt ani la cel mai înalt nivel.

Alte stiri din Sport

Ultima oră