Bolt e campion mondial la 100m.Gaitlin a alergat mai repede cand nu trebuia

23 Aug 2015
Bolt e campion mondial la 100m.Gaitlin a alergat mai repede cand nu trebuia
Toata lumea a asteptat cu nerabdare reintoarcerea lui Usain Bolt in lumea mare a atletismului. Campionatele mondiale de atletism de la Beijing i-au prijeluit o revenire spectaculoasa mai ale ca nu el era  favoritul intrecerii.

A castigat finala de astazi cu 9”79/100 urmat de Justin Gaitlin cu 9”80/100, americanul pe care toata lumea il vedea castigatorul  finalei. Mai ales ca in semifinale , Bolt a obtinut 9”96/100 iar Gaitlin zburase cu 9”78/100-un rezultat pe care daca il repeta in finala,Justin era campion mondial.

Dar si Gaitlin are o poveste cu dus si intors.A fost suspendat de doua ori pentru dopaj din care una a fost de patru ani(2006-2010). A avut puterea sa revina si detine cel mai bun rezultat al anului, cu mult peste Bolt.

Dar n-a alergat mai repede exact cand trebuia:in confruntarea cu atletul jamaican. La 33 de ani, atletul american se poate gandi la retragere dupa o cariera tumultuoasa si controversata.

Bolt are 29 de ani, domina cursele scurte de aproape 10 ani si pare decis ca ar vrea sa mai faca si altceva. Ultima data voia sa joace fotbal la Manchester United... Dar , indiferent cum va continua, deja a intrat in istoria atletismului.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră