Eşecul lui Guardiola se încheie printr-o victorie

22 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Eşecul lui Guardiola se încheie printr-o victorie

Guardiola şi-a încheiat aventura la Bayern cu o victorie-chinuită ,ce-i drept- în faţa celor de la Borusia Dortmund în finala Cupei. S-a ajuns la loviturile de departajare şi bavarezii s-au impus cu 4-3.

In cei trei ani de contaract ,antrenorul catalan a bifat trei titluri-caştigate făra probleme- şi doua Cupe ale Germaniei. Marea neimplinire:nici măcar o finala de Liga Campionilor. Doar semifinale pierdute in faţa echipelor spaniole:Real, Barcelona şi Atletico.

Criticat dar şi adulat Guardiola a introdus fotbalul spectacol in rigidul şi sobrul fotbal german.

Dar pentru Bayern nu a fost destul pentru ca la venirea lui Guardiola echipa se afla în postura de câştigatoare a Ligii Campionilor. De aceea se poate spune că ,într-un fel, epoca Guardiola la clubul bavarez înclina mai degraba spre eşec.

Aseară ,dupa înmânarea Cupei, publicul l-a aplaudat pe antrenorul catalan ,într-o atmosferă de emoţie vizibilă. Pep pleacă in Anglia într-o aventură şi mai dificilă.Iar fanii lui Bayern vor descoperi în timp că au au fost martorii unui fotbal spectaculos aşa cum clubul nu va mai cunoaşte. Şi vor vorbi de spaniolul obedat de tiki-taka...

Alte stiri din Sport

Ultima oră