Barcelona-Sevilla, un meci la doi pași de seminarul la care a învățat Stalin

11 Aug 2015
Barcelona-Sevilla, un meci la doi pași de seminarul la care a învățat Stalin
O noua finala spaniola ,de data aceasta in Supercupa Europei: Sevilla-Barcelona. Catalanii au castigat totul in acest sezon,vor si Supercupa Europei dar si cea a Spaniei, saptamana viitoare.

Meciul constituie o avanpremiera a sezonului competitional, de regula in aceasta finala echipele inca se rodeaza dar prestigiul trofeului ambitioneaza finalistele.

Barcelona joaca fara Neymar, bolnav de oreion, dar este inlocuit de Pedro aflat pe plecare la Manchester United.

Alta neliniste a Barcelonei este provocata de ipoteza ca unii jucatori au fost contaminati si ar  ar putea fi doborati de oreionul lui Neymar.

Nici cei de la Sevilla nu se simt prea bine,trei jucatori au toxinfectie alimentara.

Cele doua echipe s-au mai intalnit in supercupa si in 2006 in aceiasi postura;Barcelona castigase UCL iar Sevilla UEL. A castigat ,atunci, la Monaco, Sevilla cu scorul de 3-o

Meciul se joaca pe stadionul Boris Paichadze, nume dat dupa cel mai bun jucator de fotbal din istoria fotbalului gruzin

Nu departe de stadion se afla ce a mai ramas din Seminarul Teologic la care a invatat Stalin, cel mai cunoscut gruzin. E si asta o ironie a destinului.

Tot de la cest stadion a pornit o coloana de manifestanti in timpul revolutiei trandafirilor care l-a adus la putere pe Mihail Saakasvili, autoritarul presedinte la Georgiei. Fugit din tara si urmarit in mai multe procese penale, Saakasvili a fost numit de Porosenko in functia de guvernator al unei regiuni din Ucraina.  Nu-i asa ca astfel de povesti pot avea loc doar in buza Asiei?

Meciul va fi transmis de ProTv si Dolce Sport.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră