Andreea Raicu susţine folosirea bicicletei

23 Iul 2015
Andreea Raicu susţine folosirea bicicletei
O delegatie a autoritatilor locale din Hunedoara, Deva, Sibiu, Timisoara, Sinaia si Constanta a participat la vizita de studiu in Olanda organizata de catre Ador Romania, cu sustinerea Federatiei Europene de Ciclism, a Eurosport DHS SA, Alta Consulting US si TAM US, scopul fiind impartasirea celor mai bune practici în implementarea infrastructurii destinate bicicletelor și intermedierea unor intalniri intre reprezentanții administrației publice locale cu ingineri, arhitecti, ONG-uri, factori de decizie din administrația olandeză si experti in finantare.

Andreea Raicu, o sustinatoare frenetica a folosirii bicicletei si a incurajarii Romaniei de a deveni un pilon in aceasta parte a Europei in ceea ce priveste mobilitatea urbana, a fost ambasadorul vizitei in Tara Lalelelor. Delegatia romaneasca a pedalat pe o distanta totala de aproximativ 170 km, explorand infrastructura construita in scop turistic din Parcul National Hoge Veluwe, care imbina natura, operele de arta si bicicleta sau cele din apropierea morilor de vant din Amsterdam.

Oficialii olandezi le-au recomandat romanilor sa construiasca piste de biciclete orientate spre confortul utilizatorilor, calmarea traficului prin amenajarea de sensuri giratorii in inima oraselor, limitarea vitezei la 30 km/h in zonele rezidentiale, amenajarea de parcari pentru biciclete in apropierea statiilor feroviare, de metru sau de autobuz, precum si aparitia unor centre de inchiriere in aceleasi zone.

Folosirea bicicletei in mediul urban, lucru recomandat si de catre Andreea Raicu, reduce riscul atacului de cord cu 50%, imbunatateste starea generala de sanatate, amelioreaza memoria si reduce nivelul de poluare in orase.

“Suntem incantati sa sustinem acest proiect, sa promovam conceptul de mobilitate urbana integrata in Romania. Avem in vedere cresterea anuala a comunitatii cicliste din tara noastra, ne dorim sa venim in intampinarea dorintei de piste de biciclete si consideram ca DHS Eurosport SA are o responsabilitate sociala si morala in acest sens fata de utilizatorii de biciclete si fata de clientii nostri.” declara Tianqi Yang – CEO al Eurosport DHS SA, fabrica de biciclete de la Deva. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră