Analiza primei etape din Liga I. Asistam la criza de fertilitate a atacantilor

14 Iul 2015
Analiza primei etape din Liga I. Asistam la criza de fertilitate a atacantilor
Pandurii Tg. Jiu este primul lider al Ligii I, editia 2015-2016. Ca urmare, gorjenii pot fi considerati, cel putin matematic, principala candidata la titlul de campioana. Formatia antrenata de catre Edi Iordanescu are trei puncte, performanta care nu a mai fost reusita de nici o alta echipa din Liga I, si mai are si +3 in clasamentul adevarului.

Pandurii a invins aseara, scor 1-0, in deplasare, pe ACS Poli Timisoara. Unicul gol al partidei a fost reusit de catre Mihai Radut, in minutul 54 al meciului. Nu a fost vreo faza spectaculoasa, o combinatie ametitoare sau cine stie ce inventie tehnico-tactica a lui Edi Iordanescu. Fostul jucator al Stelei a executat impecabil o lovitura libera de la 22 metri si mingea s-a dus sub bara transversala. 1-0, ura si la gara! Victoriile obtinute dupa astfel de momente apartin celor neputinciosi. Iar in Liga I sunt multi neputinciosi. Uitati-va pe rezultatele primei runde. Sase remize si o singura victorie. Si aia nu oricum. Cu 1-0, dintr-o faza fixa. Penibil!
 
Cele mai spectaculoase meciuri ale rundei inaugurale din Liga I au fost Astra Giurgiu – Concordia Chiajna si Viitorul Ovidiu – CFR Cluj-Napoca. Ambele partide s-au incheiat cu acelasi scor, 2-2. Doar patru echipei au fost in stare sa marcheze cate doua goluri, dar problema este ca aceste formatii se afla in situatia lui Robert Nita. Sunt bune, dar nu le vede nimeni. Astra, Chiajna si Viitorul sunt cluburi fara suporteri. Joaca doar ca sa fie terenul de fotbal plin cu jucatori.

In rest, numai trompete. Steaua – Petrolul, Craiova – Botosani si ASA Tg. Mures – Dinamo au fost meciuri fara gol. O rusine. Echipele cu pretentii nu sunt in stare sa bage mingea in poarta. Este totusi o parte buna in aceasta criza de fertilitate a atacantilor din Liga I. Nu au existat scandaluri provocate de prestatia arbitrilor. Asta mai lipsea. Intr-un fotbal schiop sa mai vina si niste strambi care sa faca pe vitejii.

Liga I, etapa I, rezultate: Voluntari - Iasi 1-1, Astra - Chiajna 2-2, Viitorul - CFR Cluj-Napoca 2-2, Steaua - Petrolul 0-0, Craiova - Botosani 0-0, ASA Tg. Mures - Dinamo 0-0, Poli Timisoara - Pandurii Tg. Jiu 0-1. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră