CNAS: 2.145 de vouchere, distribuite pentru întocmirea dosarelor pentru tratamentul fără interferon

09 Noi 2015
 CNAS: 2.145 de vouchere, distribuite pentru întocmirea dosarelor pentru tratamentul fără interferon
Pentru întocmirea dosarelor medicale necesare în tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi cirozei hepatice C, până la data de 6 noiembrie 2015 au fost distribuite către medici un număr de 2.145 de vouchere. Potrivit unui comunicat al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, 925 de pacienți au intrat în posesia acestor vouchere, în baza cărora au fost efectuate investigații pentru 801 pacienți.

Până acum, laboratoarele au prelucrat 457 de seturi de investigații. Rezultatele investigațiilor efectuate până acum arată că doar 60% dintre pacienți îndeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament fără interferon.

"Medicii specialiști care au primit voucherele trebuie să evalueze cu responsabilitate pacientul căruia îi recomandă efectuarea setului de investigații, ținând cont de criteriile de includere în tratament. Voucherele au fost distribuite strict pentru întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon", afirmă Vasile Ciurchea, președintele CNAS, în comunicatul de presă.

În data de 4 noiembrie 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial protocolul terapeutic pentru tratamentul fără interferon al hepatitei virale C și ciroza hepatică C.

Pe site-ul CNAS, la secțiunea "informații pentru asigurați" — "medicamente" — "tratament fără interferon", pacienții pot accesa un document cu informații utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră