Virusul Ebola, in ochiul unui barbat bolanv, declarat vindecat in urma cu doua luni

08 Mai 2015
Virusul Ebola, in ochiul unui barbat bolanv, declarat vindecat in urma cu doua luni
 Virusul Ebola a fost descoperit in ochiul unei persoane care a fost bolnava de febra Ebola si care a fost declarata vindecata, anunta New England Journal of Medicine, citat de Franceinfotv si AFP.

Este vorba de un medic american, doctorul Ian Crozier, diagnosticat cu Ebola, in septembrie 2014, in timp ce lucra pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii in Sierra Leone. El a fost repatriat in SUA pentru a primi ingrijiri medicale in Spitalul Emory Atlanta, intr-o unitate medicala speciala.

Dr. Crozier a iesit din spital in octombrie, analizele indicand ca nu exista nici o urma de virus. Dar, doua luni mai tarziu, doctorului Crozier i-a aparut o inflamare in ochiul stang, i-a crescut presiunea intraoculara care i-a provocat edeme si serioase probleme de vedere. Dr. Crozier s-a intors la spitalul unde oftamalogul Steven Yeh a descoperit virusul Ebola in ochiul pacientului.

Locul unde se afla limita foarte mult pericolul de a infecta alte persoane. Aceasta infectie a provocat o uveita, respectiv inflamarea in interior a ochiului, ceea ce a provocat scaderea severa a capacitatii de a vedea, irisul si-a modificat culoarea, din bleu in verde dupa zece zile de la aparitia simptomelor.

Dupa un tratament intensiv cu diferite medicamente, dintre care un corticosteroid, dr. Crozier a inceput sa recupereze din capacitatea de a vedea, dar nu in totalitate. Ochiul si-a recapatat culoarea initiala.De altfel, probleme oftalmologice au mai fost semnalare printre supravietuitorii epidemiei actuale de Ebola, cea mai severa, dupa aparitia virusului in 1976, cand s-au inregistrat 26.593 de persoane infectate si peste 11.000 de decese. (M.M.)

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră