Universitatea Cambridge: Unul din patru pachete cu produse de pui este infectat cu E-coli!

05 Sep 2016 | scris de Cristi Semeghin
Universitatea Cambridge: Unul din patru pachete cu produse de pui este infectat cu E-coli!

Bacteria a fost descoperită în pachetele cu produse de pui distribuite prin intemediul principalelor lanțurilor principalilor distribuitori - Tesco, Sainsbury’s, Asda, Aldi, Waitrose, the Co-op and Morrisons.

Bacteria E-coli a fost identificată în 22 din cele 92 de pachete de produse de pui testate, din toată gama distribuită - pui întregi, piept, copane, aripi și gâturi.

De asemenea, studiul, parte a unei campanii comandate de organizația Save Our Antibiotics (Salvați Antibioticele), a identificat prezența E-coli și în 51% din produsele de porc testate.

"Procentul ridicat de prezență a E-coli în produsele testate este îngrijorător. De fiecare dată când o persoană suferă o toxiinfecție alimentară, este foarte probabil să fie infectat și cu această bacterie rezistentă la antibiotice. Aceste rezultate demonstrează că sunt alocate resurse insuficiente în urmărirea rezistenței la antibiotice a bacteriilor din fermele de animale și din tot procesul de producție a cărnii. De asemenea, că trebuie luate măsuri pentru a îmbunătăți asistența veterinară din același punct de vedere", a declarat dr. Mark Holmes, conducătorul studiului.

"Faptul că în fermele de creștere a animalelor nu este monitorizată utilizarea în exces a antibioticelor, contribuie la rândul său la dezvoltarea bacteriilor rezistente. În momentul de față statistica arată că E-coli conduce la decesul a de două ori mai mulți bolnavi decât Stafilococul auriu sau Clostridium, deci neluarea unor măsuri acum se va prețui mai târziu în pierderea de vieți omenești", a declarat și Cóilín Nunan, consilier științific la Save Our Antibiotics.

Ca factor agravant, ne putem îngrijora cu privire ce s-ar putea găsi prin galantarele magazinelor de la noi, în condițiile în care studiul a evaluat o piață în care controlul sanitar-veterinar funcționează, și nu, cum de multe ori se întâmplă la noi, doar pare că funcționează!

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră