Vaccinul-plasture contra tusei convulsive

09 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Vaccinul-plasture contra tusei convulsive

Compania producătoare a acestui plasture, autoare și a unui alt plasture pentru tratarea alergiilor la arahide, a anunțat, marți, 6 septembrie, că a început testele clinice pentru un vaccin-plasture contra tusei convulsive pe un lot de aproximativ de 60 de persoane.

Aceste teste clinice, efectuate în colaboare cu Hopitaux Universitaires din Geneva (HUG), va oferi primele rezultate în primul semestru 2017,spune dr Pierre-Henri Benhamou, citat de site-ul topsante.

Dacă aceste teste vor fi concludente, plasturele Viaskin rPT  ar putea să ia locul vaccinului de rapel contra tusei convulsvie, administrat în mod obișnuit persoanelor cu vârste în jur de 25 de ani.

Tusea convulsivă, afecțiune respiratorie  foarte contagioasă, este din ce în ce mai frecventă la tinerii care nu au respectat întreaga schemă a vaccinului, respectiv vaccinul de rapel.
Noua soluție este una simplă, non-invazivă, care practic poate fi aplicată de orice tânăr. Ea înlocuiește seringa, acul, cu un simplu plasture, fiind suficientă doar prescripția medicului pentru folosirea plasturelui.

După ce plasturele este aplicat pe piele, principiul activ pătrunde în straturile superficiale ale pielii, ajunge în sânge, de unde intră în contact cu celulele sistemului imun.

Soluția acestui vaccin-plasture prezintă avantajul de a fi stabil și de a nu conține adjuvanți. Comparativ cu vaccinurile injectabile, plasturele nu poate fi păstrat într-un frigider.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră