CNAS și Ministerul Sănătății îi tratează pe pacienții nou diagnosticați cu lista de așteptare

17 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
CNAS și Ministerul Sănătății îi tratează pe pacienții nou diagnosticați cu lista de așteptare


Cezar Irimia, președintele APCR, a explicat, joi, că, pentru acești pacienți este mult o zi să aștepte tratamentul, dar luni de zile până când vor fi renegociate aceste tratamente pe criteriul cost-volum. Este o scăpare și o greșeală a CNAS și a ministerului, care nu au căutat să existe continuitate a acestor aprobări".
În prezent, medicii nu pot iniția unele tratamente, unele dintre acestea destinate unor afecțiuni oncologice și neurologice.

Președintele APCR a menționat că, totuși, tratamente începute vor fi continuate

"Norocul este că acele tratamente începute vor fi continuate fără niciun fel de restricții cu fondurile alocate contractelor deja încheiate anterior. Toți pacienții care au fost inițiați în aceste tratamente pe contracte cost-volum au acces în continuare la medicație. Doar inițierile sunt sistate. Din păcate, se întâmplă acest lucru și pacienții cu nevoi de tratamente pe contracte cost-volum nu vor primi medicație decât după ce se vor încheia aceste contracte. Ceea ce am înțeles, vor fi de durată, câteva luni, două-trei luni, timp în care pacienților li se va agrava boala și chiar unii nu o să mai apuce să facă aceste tratamente", avertizează președintele APCR.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră