Dr. Narcis Copcă: La Spitalul Sf. Maria, Inspecţia Sanitară a găsit totul perfect

23 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Dr. Narcis Copcă: La Spitalul Sf. Maria, Inspecţia Sanitară a găsit totul perfect

"Suntem acreditați de Guvern, avem o listă națională de transplant pulmonar și dânsul (n.r. — ministrul Sănătății) a refuzat plata serviciilor către asigurații români din program. Nu a găsit niciun document, absolut nimic, dacă găsea în șase luni .... El a refuzat plata asiguraților și a zis să meargă la Viena. Nu i-a trimis nici la Viena. (...) De fapt, urmărea să introducă România într-o organizație în care să meargă organele (n.r. — prelevate) numai din România și mai puțin de acolo. Pe noi nu ne-a prejudiciat decât ca imagine, pentru că vorbește urât de noi și spune în ședință de Guvern, deși nu a călcat pe aici, că nu s-ar opera la Spitalul 'Sfânta Maria'. Îmi pare rău, dar sunt sute de mii de bolnavi operați aici. Nu nouă ne-a făcut un deserviciu. A făcut un deserviciu pacienților aflați pe listă, a refuzat să le plătească serviciile", a declarat managerul Spitalului Sf. Maria. 

Referitor la faptul că la acest spital nu ar fi medici pneumologi, dr. Narcis Copcă girează cu diploma de medici: "Noi suntem pregătiți, nu facem intervenții decât punându-ne în joc diploma de medici. (...) El acuză cu fals, cu nu știu ce, dar nu spune: uite, domnule, am găsit un document fals, am găsit o virgulă, am găsit ceva. Nu dă nimic scris", a accentuat dr. Narcis Copcă.

Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul ''Sfânta Maria'' în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Deblocarea fondurilor

Pe de altă parte, primarul general i-a cerut ministrului Vlad Voiculescu să deblocheze fondurile pentru transplantul de plămân la Spitalul “Sfânta Maria” . De asemenea, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că au încalcat legea. Gabriela Firea spune că va pune la dispoziţie Ministerului Sănătăţii documentele cerute, legate de achiziţiile de echipamente medicale şi administrarea spitalului.

“Fac o solicitare oficială, ca primar general şi ca cetăţean al ţării, către ministrul Sănătăţii, să deblocheze transplantul de plămâni de la Spitalul «Sfânta Maria» de mâine dimineaţă. De mâine dimineaţă ar trebui să aibă loc operaţii, pentru că sunt pacienţi care suferă şi sunt pacienţi care aşteaptă de luni de zile ca la un spital acreditat din Europa să funcţioneze şi secţia de transplant. Practic, CNAS şi ministerul au încălcat legea când au tăiat finanţarea către un spital care are toate acreditările necesare”, spune primarul general. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră