Căderea părului: 47% dintre bărbaţii din România au această problemă. Majoritatea sunt stresaţi, bucureşteni, căsătoriţi

22 Oct 2015
Căderea părului: 47% dintre bărbaţii din România au această problemă. Majoritatea sunt  stresaţi, bucureşteni, căsătoriţi
Căderea părului afectează 47% dintre bărbații din ţara noastră, potrivit unui studiu realizat la nivel național pentru o companie producătoare de şampoane.

Surprinzător, 1 din 2 bărbați, care se confruntă cu această problemă, nu este dispus să cheltuiască bani pentru a o preveni. Mai mult, românii sunt destul de mulțumiți în ceea ce privește aspectul lor fizic: 7 din 10 bărbați consideră că pierderea părului nu le afectează viața socială. Bărbații români cred că stresul este principala cauză a căderii părului şi că locul de muncă și condițiile economice generale sunt principalele generatoare de stres.

Cei mai stresați sunt bărbații căsătoriți, 47% dintre ei afirmând că sunt stresați destul de des sau în majoritatea timpului. De asemenea, 1 din 5 bărbați căsătoriți se confruntă cu probleme serioase legate de căderea părului sau este aproape chel.

 
Peste 55% dintre bărbații bucureșteni s-au confruntat cu probleme legate de căderea părului și sunt mai îngrijorați de acest aspect decât cei din alte orașe mari din ţară. Peste jumătate dintre cei care locuiesc în Capitală admit că au fost expuși unor niveluri ridicate de stres.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră