Multe femei din SUA, interesate să-şi procure un sterilet înainte de venirea lui Trump la Casa Albă

11 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Multe femei din SUA, interesate să-şi procure un sterilet înainte de venirea lui Trump la Casa Albă

Pe măsură ce americanii realizează că Donald Trump este noul preşedinte - cu un Congres controlat de republicani -, femeile sunt din ce în ce mai îngrijorate privitor la drepturile lor, scrie Huffington Post. 

Mesajul lor este direct: procuraţi-vă un sterilet, faceţi mamografie, ecografii, testele de depistare a papiloamvirusilor!

De ce? Aşa cum se ştie, Donald Trump a lansat o campanie agresivă contra dreptului femeilor la reproducere şi viaţă sexuală. Donald Trump a declarat că va întrerupe finanţarea Planned Parenthood, planificarea familială în SUA.

Viitorul vicepreşedinte al lui Trump, Mike Pence, este foarte hotărât să atace drepturile la reproducere încât a semnat o lege prin care femeile vor fi obligate să îngroape sau să incinereze fătul avortat. Şi apogeul,  îl reprezintă faptul că el a promis abrogara a ceea ce se numeşte Obamacare. Deşi nu se ştie cu exactitate cu ce poate fi comparat acest document, Obamacare cere companiilor de asigurări să facă accesul liber la contracepţie.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră