Soluţiile injectabile de albirea pielii pot provoca infecţii

06 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Soluţiile injectabile de albirea pielii pot provoca infecţii

 

Produsele de albire a pielii, vândute pe internet, sub formă de soluţii injectabile (intramuscular, intradermic sau sub cutanat) au fost scoase de la vânarea pe piaţa din Franţa, la decizia Agenţiei Naţionale pentru securitatea medicamentului (ANSM) din această ţară, din cauza efectelor cu potenţial periculos. 

Aceste produse cosmetice pot conţine substanţe, cum ar fi glutationul (folosit ca excipient în medicamente), factor de creştere epidermică (epidermal growth factor), dar, totodată, şi alte substanţe susceptibile de a provoca efecte nedorite: vărsături, jenă abdominală, vertije sau palpitaţii, scrie top sante. 

Riscuri de infecţii

 "Având în vedere că aceste produse se încadrează în definiţia medicamentului şi că sunt produse injectabile ale căror efecte nu sunt cunoscute încă reprezintă un risc major pentru sănătate, motiv pentru care s-a decis suspendarea de la vânzare, subliniază ANSM din Franţa.

Potrivit ANSM, aceste produse sunt periculoase, deoarece administrarea injectabilă măreşte, în special, riscul de infecţii şi  nici un element nu conferă asigurări în privinţa calităţii. De asemenea, aceste produse conţin substanţe al căror mod de folosire nu a fost evaluat şi, deci, pot fi periculoase pentru sănătate.

 Fenomenul nu este izolat în Franţa, inclusiv Food and Drug Administration i-a avertizat, încă din 2015,  pe consumatorii americani în privinţa folosirii acestor produse.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră