Atenție! Sinuzitele cronice pot mări riscul de cancer

09 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Atenție! Sinuzitele cronice pot mări riscul de cancer


În revista JAMA Otolaringology-Head&Neck Surgery, echipa cercetătorului Daniel Beachler, de la National Cancer Institute din Bethesda, Maryland (SUA), stabilește o legătură între sinuzita cronică și riscul major de cancer la nivelul capului sau gâtului, în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, anunță site-ul topsante.

Sinuzitele acute, caracterizate prin inflamarea sinusurilor legată de o infecție bacteriană sau virală, sunt catalogate cronice, atunci când ele se prelungesc o durată de peste 12 săptămâni consecutive.

Cercetătorii au analizat datele unui panel de peste un milion de americani cu vârste de peste 65 de ani, între 2004 și 2011.

Rezultatele studiului evidențiază o asociere între sinuzitele cronice și unele tipuri de cancere ale capului și gâtului. Cercetătorii suspectează că un deficit al sistemului imun și/sau o inflamare ar putea juca un rol în declanșarea acestor cancere.

Cancerul sinusurilor este puțin cunoscut. El afectează în special persoane care lucrează în industria de în prelucrare a lemnului și sunt în contact cu pulberi care pot să se depună la nivelul sinusurilor și provoca formarea de tumori.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră