Ministerul Sănătății informează după două săptămâni că pacientul ars, transferat la Sofia, a murit

25 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătății informează după două săptămâni că pacientul ars, transferat la Sofia, a murit

'Tragicul eveniment este un aspect care ține de viața privată a familiei. În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătății s-a asigurat că pacientul are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanții ministerului au fost în legătură cu autoritățile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din țara vecină au vizitat în mod regulat pacientul', precizează Ministerul Sănătății.

Astfel, Ministerul Sănătății motivează întârzierea cu care a comunicat decesul pacientului român, având în vedere că acesta a decedat la data de 12 septembrie, iar Ministerul Sănătății transmite această informare duminică, 25 septembrie.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgență din București, la momentul transferului pacientul avea arsuri de gradul II și III pe 60% din suprafața corpului. Aceste arsuri, precum și vârsta înaintată au avut un impact major asupra șanselor sale de supraviețuire.

O butelie a explodat pe 27 august într-un apartament situat pe strada Perșani din sectorul 4 al Capitalei, doi oameni suferind arsuri. Una dintre persoanele rănite a fost transferată cu un avion SMURD din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la Sofia, în Bulgaria.

Românul a murit! Nici un cuvânt despre asta. Tăcere totală. Ministrul sănătății, rudă cu un mare jucător pe piața medicamentelor, a închis tot ce se putea închide în sistemul sanitar și, pe cale de consecință, a trimis un romăn, nu la Bruxelles, nu la Viena, nu la Paris, ci la Sofia. Omul e mort. Nicio vorbă despre asta. Solicit DNA anchetarea ministrului sănătății pentru omor din culpă! Asta, desigur dacă DNA nu are standarde duble și obiective politice, a scris Mircea Badea pe blog.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră