Ministerul Sănătăţii: Sesiune extraordinară de rezidenţiat în primăvară

04 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: Sesiune extraordinară de rezidenţiat în primăvară

Soluţia optima consta în organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat in primavara anului 2016, pentru locurile rămase vacante în ţară, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Sesiunea extraordinară va fi organizată la nivel naţional, va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamn anului trecut.
Ministerul Sanatatii va anunta în scurt timp data şi modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Rezidenţiatul din toamnă
În urma consultărilor desfăşurate în ultima perioadă, Ministerul Sănătăţii a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidenţiat din toamna anului 2016 să se desfăşoare, de asemenea, la nivel naţional şi bazat pe subiecte unice.
Bibiliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcatuită din “Compendiul de specialităţi medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar, format din cadre didactice de la toate universităţile de medicină şi farmacie, sub coordonarea prof. dr.Victor Stoica şi prof. dr.Viorel Scripcaru.
Metodologia examenului de rezidenţiat, sesiunea 2016, va fi anunţată după noi consultări ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu federaţiile studenţeţti de profil, se mai precizează în acelaşi comunicat. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră