Patrick Ekeng: sincopa cardiacă, de pe teren, a apărut pe fondul unei suferinţe a inimii

11 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Patrick Ekeng: sincopa cardiacă, de pe teren, a apărut pe fondul unei suferinţe a inimii

Ştim până acum că ,în urma autopsiei, s-a descoperit că fotbalistul avea o hipertrofie cardiacă. În mod obişnuit, inima cântăreşte între 300 şi 400 de grame. Dar greutatea inimii este corelată şi cu constituţia fizică a unei persoane. Astfel, sunt persoane robuste, sportive, înalte, al căror cord cântăreşte peste 400 de grame, fără a vorbi despre hipertrofie cardiacă. La autopsia sunt stabilite greutatea şi grosimea cordului. „Noi scoatem cordul, dar el nu mai prezintă funcţiile vitale, tulburările electrolitice, frecvenţa bătăilor nu mai pot fi stabilite. Acestea sunt examinate, doar atunci când persoana este în viaţă, precizează surse din medicina legală.

Un specialist în medicină legală, care a participat la autopsia fotbalistului, a declarat pentru ziarulring.ro că „ţine şi de nişte tulburări metabolice”, amintind despre nivelul ridicat al colesterolului, depuneri în jurul aortei, în coronare.

Sursele noastre din medicina legală ne precizează că „totuşi, sunt descoperite destul de des la persoane tinere depuneri de plăci de aterom pe intima coronarelor. Este ca rugina. Placa de aterom provoacă îngustarea lumenului cordului. Se spune că nu e normal la tineri. Totuşi, am găsit. După cum se spune că femeile sunt mai protejate hormonal de depunerea de plăci de aterom. Dar şi aici realitatea ne arată că nu este chiar aşa”.

În opinia acestora, un răspuns la întrebarea privind cauza decesului lui Patrick Ekeng ar putea fi formulat abia după aproximativ trei-patru săptămâni, deoarece  fragmentele prelevate din organele vitale sunt ţinute la fixare, în formol etc., proceduri care durează.

Aceleaşi surse din medicina legală spun că „s-a produs o sincopă cardiacă, o tulburare majoră de ritm cardiac, pe fondul unei suferinţe a inimii”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră