Paracetamolul şi ibuprofenul pot fi luate împreună?

04 Dec 2022 | scris de Gabriela Antoniu
Paracetamolul şi ibuprofenul pot fi luate împreună?

Ibuprofenul și paracetamolul sunt medicamente pentru tratarea durerii și a febrei. Principala diferență dintre cele două este că ibuprofenul reduce inflamația, scrie express.co.uk.

Ambele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a calma durerile ușoare sau moderate, cum ar fi dureri de cap, dureri de dinți sau entorse, și pentru a reduce febra cauzată de boli precum răceala și gripa.

Paracetamolul este recomandat adesea ca fiind unul dintre primele tratamente pentru durere, deoarece este sigur pentru majoritatea persoanelor, iar efectele secundare sunt rare.

Dacă aveți vârsta de peste 16 ani, nu există nici un efect dăunător al administrării simultane a ibuprofenului și paracetamolului, spune dr. Andrew Thornber, medic șef la Now Patient. El a adăugat că "ambele sunt analgezice, deci pot fi folosite pentru durere şi gripă."

Dr. Thornber mai spune că trebuie să le luați la anumite intervale, şi, în mod ideal, ibuprofenul după ce ați mâncat, iar împreună cu paracetamolul nu mai mult de trei zile. Adulții nu trebuie să ia mai mult de 4 g - opt comprimate de 500 mg paracetamol - în interval de 24 de ore.

"Copiii sub vârsta de 16 ani pot lua ambele comprimate, dar nu în același timp. Dacă trebuie să luați analgezice mai mult de trei zile, ar trebui să  consultați medicul sau farmacistul. Încercați să evitați medicaţia inutilă", mai spune medicul.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră