Medicii chinezi au realizat o operaţie surprinzătoare: au grefat o mână pe un picior

23 Iul 2015
Medicii chinezi au realizat o operaţie surprinzătoare: au grefat o mână pe un picior
O intervenţie chirurgicală uimitoare au realizat medicii de la Spitalul Xiangya din localitatea Şangsha din China pentru salavarea mâinii unui muncitor. În urmă cu o lună, M. Zhou, un muncitor, şi-a rupt mâna cu o lamă rotativă într-un accident de muncă. Rana braţului era atât de gravă încât medicii au decis că trebuie lăsat un timp pentru ca nervii şi tendoanele să se cicatrizeze. Era imposibilă realizarea unui grefe în starea în care se afla pacientul. Dar era nevoie de o modalitate de conservare a mâinii până când era posibilă implantarea ei, scrie MaxiScience şi Gentside.

A menţine mâna în viaţă

La temperaturi normale, pentru a nu compromite un deget rupt este nevoie ca alimentarea cu sânge să fie reluată în cel mult 10 ore, iar în cazul unui membru amputat, chiar după mai puţine ore, explică doctoruj Tang Juyu. Or, dacă mâna lui M. Zhou ar fi fost lipsită de sânge mai mult timp, ţesuturile ar fi putut muri. Pentru a evita pierderea mâinii, medicii au venit cu o idee suprinzătoare: să grefeze mâna pacientului pe piciorul lui. Medicii au grefat mâna deasupra tendonului lui Ahile de la piciorul drept. În acest loc, mâna a fost menţinută în viaţă prin fluxul natural de sânge al piciorului lui M. Zhou.

Operaţia este una surprinzătoare, dar la spitalul din Şangsha nu este o premieră. În 2013, medicii chineze au anunţat că au reuşit o operaţie similară.

Succes

După o lună, Tang Juyu şi echipa lui au decis că lui M Zhou i se poate implanta propria mână. Operaţia a durat 10 ore constând în retragerea mâinii şi plasarea pe membrul amputat. Potrivit echipei medicale, M Zhou, în vârstă de 25 de ani, este deja capabil să mişte cu uşurinţă degetele. Totuşi, el mai are nevoie de mai multe şedinţe pentru a recuperarea totală a mâinii.

 

http://www.maxisciences.com/main/des-medecins-realisent-une-incroyable-operation-en-greffant-la-main-d-039-un-patient-sur-sa-jambe_art35425.html


Alte stiri din Sanatate

Ultima oră