Agenţia Naţională a Medicamentului atrage atenţia asupra unor produse pentru potenţă şi slăbit neautorizate, care conţin substanţe nespecificate pe prospect

27 Aug 2015
Agenţia Naţională a Medicamentului atrage atenţia asupra unor produse pentru potenţă şi slăbit neautorizate, care conţin substanţe nespecificate pe prospect
 Agenţia Naţională a Medicamentului avertizează pe site-ul propriu la secţiunea ”contrafacere” că : “În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Israel, s-a constatat prezenţa pe piaţa din Israel a produsului neautorizat tiger king tablets, care conţine substanţe active nedeclarate cu risc pentru sănătate (sildenafil, phenacetin, phenobarbital, paracetamol)”. De exemplu, sildenafil este substanţa activă a medicamentului viagra, administrat la indicaţia şi supravegherea medicului pentru tratarea disfuncţiei erectile,   Produsul, un remediu tradiţional chinez, a fost conceput pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale masculine. El a fost interzis în mai multe ţări, printre care şi Canada. Totuşi, trebuie să ţinem seama că el, ca şi alte produse neautorizate, poate fi procurate online sau cu ocazia unor călătorii în străinătate.

Din aceeaşi categorie face parte şi produsul v-max herbal. Agenţia Naţională a Medicamentului avertizează că « în urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania, s-a constatat distribuţia pe internet a produsului neautorizat v-max herbal coated tablets, care conţine substanţa activă nedeclarată (109,7 mg sildenafil/tabeltă). Acesta este un supliment care promite îmbunătăţirea activiţii sexuale a bărbaţilor şi femeilor.

De asemenea, Agenţia Naţională a Medicamentului atrage atenţia asupra produsului neautorizat via slim capsule. Verificările efectuate de autoritatea competentă din Germania au scos la iveală distribuţia acestui produs  pe internet, « care conţine substanţă activă nedeclarată (11,4 mg fluoxetin/capsulă) ».

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră