O fetiţă de nouă ani a adunat 47.000 de dolari pentru a-şi ajuta prietena suferindă de o boală rară

08 Aug 2015
O fetiţă de nouă ani a adunat 47.000 de dolari pentru a-şi ajuta prietena suferindă de o boală rară
Generozitate şi solidaritate dovedeşte fapta lui Bethany Walker, o fetiţă din SUA, în vârstă de numai nouă ani. Bethany are o prietenă, Anne-Marie Cox, care suferă de o boală genetică incurabilă, epidermoliza buloasă. Acest sindrom foarte rar provoacă sensibilizarea pielii, până la formarea de vezicule pe epidermă, care pot fi fatale. Aceste vezicule se transformă în răni dureroase care se cicatrizează foarte greu. Boala presupune asistenţă medicală specifică, zilnică şi costuri foarte mari.

Brăţări pentru Anne-Marie

Bethany nu a vrut să asiste neputincioasă la suferinţei prietenei ei şi a decis să o ajute. Şi a început să facă brăţări din plastic colorat, la modă la ora actuală. Apoi, le-a pus în vânzare pe reţelele de socializare. Iniţiativa ei a avut rezultate peste aşteptări. În mai puţin de patru luni, Bethany a reuşit să vândă sute de brăţări, adunând astfel 47.000 de dolari (43.000 de euro). Cu aceşti bani, părinţii micuţei Anne-Marie au putut cumpăra un bazin terapeutic plin cu apă sărată, necesar pentru îngrijirea pielii şi diminuarea suferinţei.  

Servicii aduse comunităţii


Încurajată de propriul ei succes, Bethany nu doreşte să se oprească aici. Ea are în proiect să organizeze o colectă pentru ajutorarea familei Riley, care au avut un băiat răspus recent de cancer. Aceste iniţiative, dovadă a generozităţii şi solidarităţii, i-au adus lui Bethany şi o altă satisfacţie : a fost nominalizată la categoria « servicii aduse comunităţii » de Afterschool Awards, ceea ce i-ar putea aduce o bursă de studiu de 5.000 de dolari (4.600 euro), relatează  site-ul M6Info

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră