România: O nouă insulină, de ultimă generaţie, pentru adulţii suferinzi de diabet zaharat de tip 1 şi 2

24 Sep 2015
România: O nouă insulină, de ultimă generaţie, pentru adulţii suferinzi de diabet zaharat de tip 1 şi 2
 La indicaţia medicului specialist, adulţii suferizi de diabet zaharat de tip 1 şi 2 pot beneficia de noul tip de insulină bazală de ultimă generaţie Toujeo. Noul tratament are un control glicemic stabil şi prelungit, cu o durată de acţiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeaşi persoană, comparativ cu tratamentul diponibil până acum. Noul tip de insulină este compensat integral.

Noul produs a fost aprobat în Uniunea Europeană în luna mai, România, fiind în primul val al ţărilor europene unde diabeticii au acces la insulina de ultimă generaţi. Noul produs este disponibil prin intermediul unui stilou injector preumplut, care conține 450 de unități de insulină și care permite o doză maximă de 80 de unități pentru o singură injecție.

”Diabetul este asociat cu fluctuații rapide ale nivelului de glucoză din sânge, iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la apariţia mai precoce a complicaţiilor microvasculare (afectarea oculară, renală, a nervilor periferici) şi macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, apariţia complicaţiilor, aderență redusă la tratament şi optimizarea stilului de viaţă contribuie la reducerea calității vieții persoanei cu diabet și creșterea cheltuielilor de sănătate”, spune prof. dr. Cristian Serafinceanu, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, aproximativ 700.000 de români suferă de diabet zaharat.

„Insulina glargin s-a impus prin eficacitate și siguranță dovedite (hipoglicemie, siguranța cardiovasculară), fiind insulina bazală analog cea mai utilizată în practica medicală curentă din întreaga lume. Cu toate acestea, atât medicul, cât și pacientul se confruntă cu necesitatea realizării echilibrului dintre controlul diabetului și riscul de hipoglicemie, ceea ce poate limita capacitatea de a optimiza tratamentul cu insulină bazală. Aceasta duce la diminuarea încrederii pacienților în capacitatea de autocontrol. De aceea, este binevenită o nouă formulare de insulină glargin, care prin reducerea riscului de hipoglicemie, administrarea mai flexibilă, controlul mai stabil al glicemiei pe durata a 24 ore va îmbunătăți atât controlul diabetului, cât și calitatea vieții persoanelor cu diabet", preciează prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare al Federaţiei de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră