Ochiul bionic, implantat unui pacient în vârstă de 80 de ani

23 Iul 2015
Ochiul bionic, implantat unui  pacient în vârstă de 80 de ani
Ochiul bionic este noua speranţă a pacienţilor afectaţi de o degenerescenţă maculară legată de vârstă. Primul pacient care a beneficiat de acest mic implant este Ray Flynn, pensionar britanic în vârstă de 80 de ani, transmite Francdeinfotv.

Ray Flynn nu mai avea vedere centrală, ci doar periferică, iar ochiul bionic îi permite să distingă mai clar obiectele. Operaţia de implantare a avut loc în data de 16 iunie a.c., la Manchester.

Dispozitivul este format dintr-o pereche de ochelari, echipaţi cu o cameră în miniatură, care captează imagini şi le trimite către un mini-calculator purtat de pacient. Aceste imagini sunt transmise implantului în ochi, care stimulează prin impuls electric retina. După câteva zile de la operaţie, pacientul distinge conturul obiectelor şi oamenilor. „Este minunat, cu ochii mei pot să disting lucrurile”, spune Ray Fynn.

Degenerescenţa maculară legată de vârstă provoacă degradarea unei părţi a retinei. În lume, aproximativ 30 de milioane de persoane suferă de această formă de degenerescenţă maculară.


Click aici pentru
VIDEO

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră