Secretele unei centenare : Zilnic trei sticle de bere, un păhăruţ de whisky şi în fiecare dimineaţă o mulţumire adusă lui Dumnezeu

08 Aug 2015
Secretele unei centenare : Zilnic trei sticle de bere, un păhăruţ de whisky şi în fiecare dimineaţă o mulţumire adusă lui Dumnezeu
 Agnes Fenton este o centenară care are un secret al longevităţii ei… ciudat. De aproape 70 de ani, această femeie din New Jersey, bea în fiecare zi trei sticle de b ere şi un pahar de whiski. Agnes Fenton are 110 ani şi o sănătate de fier cu care şi-a uimit prietenii, inclusiv pe medici. Agnes Fenton face parte din grupul celor 600 de super-centenari inventariaţi la nivel global. La un eveniment, evident, i s-au pus întrebări legate de secretul sănătăţii ei de fier. Şi răspunsul a fost unul neaşteptat : trei sticle de bere pe zi, la care se adaugă un pahar mic de whisky.

"Dumnezeu mi-a dat o viaţă lungă şi frumoasă"

Se pare că reţeta ei a dat roade. Agnes Fenton are vederea şi auzul bune. Şi un alt secret al lui Agnes Fenton, declarat pentru NorthJersey.com : « Când am împlinit 100 de ani, am mers în faţa oglinzii mele şi i-am mulţumit lui Dumnezeu că sunt încă acolo. Şi îi mulţumesc în fiecare dimineaţă. El mi-a dat o viaţă lungă şi frumoasă ». Doctorul Kenneth Wasserman, medicul persoanal al super-centenarei Agnes o monitorizează pe această de aproape 20 de ani. « Sănătatea ei este fenomenală… Ea este într-adevăr incredibilă », spune dr. Wasserman, citat de site-ul Gentside. 

Genele sunt decisive

Totuşi acest regim are limitele lui şi persoanalul de îngrijire, care se ocupă de super centenară, a decis să o facă să renunţe la acesta, deoarece Agnes Fenton mănâncă mai puţin ca înainte. Cu excepţia momentelor aniversare, când i se îngăduie un mic pahar de whisky. Rămâne totuşi întrebarea : Este posibil ca alcoolul să fie secretul longevităţii? De aproximativ cinci ani, Agnes Fenton participă la un vast studiu efectuat în grupurile de centenari cu scopul de a descoperi secretele longevităţii lor. Stacy Anderson, coordonatorul studiului, contactat de BuzzFeed, a explicat că nu poate afirma dacă alcoolul este secretul. Dar - a spus aceasta -  « am descoperit că persoanele centenare au multiple motive ce explică cum au reuşit să aibă o viaţă atât de lungă. Am constatat că centenarii, în general, au tendinţa de a fi agreabili, nu sunt nevrotici şi nu se lasă copleşiţi de încercările vieţii. La super-centenari, genele joacă, de asemenea, un rol esenţial pentru atingerea acestor vârste extreme. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră