Prevenirea infecţiilor urinare fără medicamente

21 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Prevenirea infecţiilor urinare fără medicamente

Participantele la studiu, cu vârsta medie de 40 de ani, au trecut cel puţin prin două infecţii urinare în anul premergător studiului. Pentru a analiza efectele sucului de afine în cazul cistitelor, cercetătorii le-au împărţit pe participante în două grupe; primul, care a beneficiat, zilnic, de 240 ml de suc şi al doilea, placebo.

Rezultatele arată ca riscul ca infecţia urinară să revină scade foarte mult în grupul femeilor care au băut suc de afine. Mai precis, doar 39 de diagnostice de infecţie urinară în şase luni în grupul „suc de afine”, comparativ cu 67,în grupul placebo.

Argumente
Cercetătorii estimează că aceste fructe au în compoziţia lor un cocteil unic de substanţe care împiedică bacteriile să se agaţe de pereţii aparatului urinar pentru a declanşa infecţia.
Pentru a mişcora riscul recidivelor de infecţii urinare, de regulă, sunt prescrise antibiotice. Dar pe lângă efectele secundare asociate cu această clasă de medicamente, există şi riscul să apară rezistenţa la aceste tratamente.

Pentru a evita aceste probleme majore, cercetătorii de la Universitatea din Boston recomandă femeilor să bea, zilnic, un pahar mare de suc de afine, respectiv echivalentul a 240 de ml.
Atenţie. Majoritatea fac uz de această recomandare atunci când deja infecţia urinară s-a instalat, constată dr. Kalpana Gupta, autorul acestui studiu. El precizează că sucul de afine previne, dar nu vindecă.

În cazul în care medicul a pus diagnosticul de infecţie urinară, cura de antibiotice este singurul tratament eficient.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră