Cardul de sănătate: A mers trei zile, a obosit şi acum e blocat!

04 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Cardul de sănătate: A mers trei zile, a obosit şi acum e blocat!

„Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), organizații reprezentative ale medicilor de familie din România, în numele celor pe care îi reprezintă, acuză Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) de iresponsabilitate în asigurarea sănătății pacienților, prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate din Romania (PIAS)!

Traversăm din nou o lungă perioada de timp în care sistemele informatice nu funcționează. Am pierdut șirul zilelor în care se întâmplă acest lucru, astfel încât acum tinde să devină aceasta normalitatea!", se precizează într-un comunicat. 

Preşedintele CNAS, RAdu Ţibichi, a declarat, vineri, că numai sistemul informatic unic integrat (SIUI) este operaţional 40%, blocajele apărând la reţetele electronice şi raportare. 

Radu Ţibichi a precizat că aceste probleme tehnice se rezolvă greu în lipsa unui contract de mentenanţă.  În condiţiile în care această situaţie se prelungeşte peste trei zile, preşedintele CNAS va emite un ordin prin care va recunoaşte serviciile efectuate în intervalul în care sistemul nu a funcţionat.



Alte stiri din Sanatate

Ultima oră