Super bacteria rezistentă la toate tratamentele

06 Aug 2015
Super bacteria rezistentă la toate tratamentele
 De aproximativ trei săptămâni, un bărbat în vârstă de 75 de ani, se află izolat într-o rezervă în spitalul din Reims (Marne), pentru că este purtătorul unei bacterii înalt rezistente: NDM-1. Deocamdată, bacteriile de acest tip sunt rare. În general, au contractat aceste bacterii persoanele care au călătorit în zona Asiei de Sud-Est, în Pakistan, Vietnam.

Au fost cazuri de persoane infectate printre cele care au călătorit în zona Maghrebului, precizează doctorul Jean-Daniel Flaysakier, pentru canalul France 2.

Particularitatea noilor bacterii este de a fi rezistente aproape la toate medicamentele. Este, de asemenea, o altă formă de bacterii numite multirezistente – „mulţumim lui Dumnezeu- contra lor avem câteva arme pentru a le trata, dar acestea sunt foarte răspândite şi sunt cu noi”, explică dr. Jean-Daniel Flaysakier.

Aceste bacterii le găsim în spitalele şi clinicile noastre. În opinia doctorului Flaysakier, aceste bacterii super rezistente, multirezistente sunt preţul pe care-l plătim pentru abuzul de antibiotice.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră