92 de ani: Uimitorul secret al longevităţii lui Charles Aznavour

26 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
 92 de ani: Uimitorul secret al longevităţii lui Charles Aznavour

În septembrie anul trecut, atunci când publicul remarca prezenţa prompterului într-un colţ al sălii Palatului sporturilor din Paris, Charles Aznavour le spunea fanilor că nu mai este ca înainte. Sincer şi direct, Aznavour le mărturiseşte fanilor: Vederea mea nu mai este ce a fost. Auzul, nici acesta nu e perfect. Cât priveşte memoria, e o catastrofă. Dar nu sunt singurul (care foloseşte prompterul n.r.), dar sunt singurul care recunoaşte acest lucru în faţa publicului.

La 92 de ani, abia împliniţi, artistul celor 1.300 de cântece devenite şlagăre nu şi-a refuzat nimic, mergând până la a accepta, recent, un mini turneu în Japonia, în luna iunie.

Duminica trecută, cu ocazia sărbătoririi celor 92 de ani, într-un restaurant japonez din Geneva, Charles Aznavour a dezvăluit reţeta tinereţii lui: zilnic, aqua jogging, aproximativ 350 de metri. Şi numai două mese zilnic, foarte rar, seara. La micul dejun, artistul cu 100 de milioane de discuri vândute, spune că a înlocuit untul şi gemul cu pasta de arahide, deoarece este foarte sănătoasă. „Am citit că omul poate trăi până la 300 de ani, 299 îmi ajung” , glumea celebrul Aznavour.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră