Papa Francisc: Avortul rămâne un păcat grav, dar poate fi iertat de toţi preoţii

21 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: Avortul rămâne un păcat grav, dar poate fi iertat de toţi preoţii


Deosebit de importantă, noua dispoziție obligatorie permanentă cu privire la avort, menționată de papa Francisc la nr. 12 al scrisorii apostolice. ”În virtutea acestei exigențe, pentru ca nicio piedică să nu intervină între cererea de împăcare și iertarea lui Dumnezeu, acord de acum înainte tuturor preoților, în virtutea slujirii lor, facultatea de a da dezlegare celor care au procurat păcatul avortului”, transmis Papa Francisc, citat de Radio Vatican.

Ceea ce era acordat în mod limitat pe timpul Jubileului ”este acum extins în timp”. Desigur, notează pontiful cu amărăciune, ”avortul este un păcat grav, pentru că pune capăt unei vieți nevinovate”, dar cu toate acestea, ”nu există niciun păcat pe care milostivirea lui Dumnezeu nu poate să-l ajungă și să-l distrugă când găsește o inimă căită care cere să se împace cu Tatăl”.

Părintele Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, subliniază că iertarea lui Dumnezeu nu are limită.  Dar aceasta nu înseamnă că, prin extinderea facultăţii de dezlegare a păcatului avortului, se înţelege o invitaţie la a păcătui tocmai pentru că este asigurată absolvirea. Trebuie să înţelegem că avortul este totuşi un păcat!.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră