În avion cu milioane de bacterii, printre care periculosul stafilococ auriu

05 Sep 2015
În avion cu milioane de bacterii, printre care periculosul stafilococ auriu
 Microbiologii americani au făcut o mică inspecţie prin câteva avioane şi aeroporturi şi concluzia este umitoare : bacterii cu milioane îi întâmpină pe pasageri. Studiul a fost publicat pe site-ul de călătorii Travel Math.
Pentru a ajunge la concluzia că bacteriile şi germenii colcăie prin avioane, cercetătorii au analizat situaţia în cinci aeroporturi şi 4 avioane de unde au prelevat 26 de eşantioane.

« În timpul călătoriei – de la intrarea în aeroport şi până la aterizare – sunteţi în contact cu aproximativ 80 de milioane de bacterii », spun microbiologii americani. Întâlnirea cu bacteriile începe în aeroport. « Încercaţi să nu atingeţi mânerele uşilor, în special cele de la toalete ! Evitaţi, de asemenea, să atingeţi robinetele ! », ne recomandă autorii acestui studiu. Dar tot ei spun că, totuşi, toaletele din aeroport sunt în general mai curate decât cele din casele noastre.

În avion, în mod ciudat, locul cel mai murdar nu este toaleta, ci măsuţa din material plastic, din faţa dumneavoastră. « Dacă trebuie să mâncaţi în avion, evitaţi cu mare grijă contactul cu măsuţa şi nu  puneţi alimentele pe aceasta, pentru a reduce pe cât posibil transmiterea germenilor », ne sfătuiesc microbiologii. Apoi, în topul obiectelor încărcate de germeni şi bacterii se află butonul de la vasul de toaletă, centura de protecţie (piesa din metal), sistemul de ventilaţie.

Microbiologii au descoperit escherichia coli (E.coli), bacterii responsabile de infecţii alimentare, şi stafilococi aurii, care pot provoca infecţii ale pielii, uneori severe.

Evident, că, pe lângă prudenţă, trebuie să ne spălăm pe mâini temeinic şi frecvent, cu multă apă şi săpun.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră