Atenție părinți! Nu mai împachetați mâncarea în folie de aluminiu

20 Sep 2015
Atenție părinți! Nu mai împachetați mâncarea în folie de aluminiu
Începutul anului școlar aduce în discutie un subiect la modă: împachetarea sandwich-urilor copiilor în folie de aluminiu.  

Oficiul pentru Protecția Consumatorului din Bavaria face un apel disperat la părinți: Nu mai împachetați mâncarea în folie!

“Folia de aluminiu este pratică, dar nu recomandată pentru sandwich-urile copiilor. La contactul cu alimentele sărate și acide, aluminiumul din folie ajunge în mâncare. Șunca, roșiile, castraveții și fructele nu au ce căuta în folie”, susțin experții, citați de Huffington Post.

“Riscurile medicale provocate de aluminiu nu au fost elucidate complet, însă sunt în strânsă legătură cu apariția cancerului la sân și a Alzheimer-ului. Cantitatea tolerabilă de aluminiu din corp este depășită foarte rapid în cazul copiilor.

Recomandarea noastră este folosirea cutiilor de carton sau hârtie. Nu doar că sunt mai sănătoase, dar arată mai bine și din punct de vedere estetic. Mai mult decât atât, ele pot fi refolosite. Acesta este un mesaj benefic nu doar pentru copii, ci și pentru mediu”, amintește sursa citată. (I.D)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră