Controale la Agenţia Naţională de Transplant!

16 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Controale la Agenţia Naţională de Transplant!

"Spitalul 'Sfânta Maria' a fost într-adevăr acreditat de Agenția Națională de Transplant. În acest moment, Corpul de control este la Agenția Națională de Transplant. Am indicii serioase că acea acreditare nu a fost făcută în mod judicios. La 'Sfânta Maria' există, de asemenea, alte probleme care mă fac să cred că transplantul de plămâni în România, la 'Sfânta Maria', nu este ceva ce ne-am putea dori oricare dintre noi și ar pune viața pacienților în pericol", a prcizat ministrul Vlad Voiculescu, miercuri, la Palatul Victoria.

Ministrul Vlad Voiculescu consideră că sunt "mai multe motive" care explică de ce până acum nu s-a realizat transplant pulmonar la Spitalul Sf. Maria. "În acest moment, există o corespondență între Ministerul Sănătății și Agenția Națională de Transplant, respectiv Spitalul 'Sfânta Maria', care trebuie să clarifice mai multe lucruri legate de riscurile pentru pacienți, legate de costuri", a mai precizat ministrul Vlad Voiculescu.

În opinia acestuia, în privinţa transplantului pulmonar, spitalul AKH din Viena nu are monopol, pacienţii fiind şi pe lista de aşteptare a acestui spital, dar şi oricărei alte unităţi medicale din Europa care efectuează asemenea intervenţii chirurgicale. "Problemele cu care pacienții transplantați se confruntă în România au de-a face și cu modul în care medicii din România, fără a avea experiență în transplantul pulmonar, îi pot îngriji (...) chiar post-transplant", consideră ministrul Voiculescu.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră