ALARMANT. Cazuri de ciumă în vestul Statelor Unite

26 Aug 2015
ALARMANT. Cazuri de ciumă în vestul Statelor Unite
În ultimele patru luni, în Statele Unite ale Americii a crescut alarmant numărul de cazuri de ciumă, maladie infecţioasă deosebit de contagioasă, care în trecut a afectat mai multe continente, luând forme de pandemie. S-au înregistrat 11 cazuri în vestul ţării, iar trei  dintre ele au fost mortale, potrivit stiri.tvr.ro. Doi turişti au fost contaminaţi în parcul naţional Yosemite (California), unul dintre cele mai populare din SUA, cu patru milioane de vizitatori pe an, scrie 20minutes.fr.

Nu e clar de ce are loc o asemenea reapariţie a bolii, în condiţiile într-un an se înregistrează cel mult trei cazuri.

Ciuma, boală rară şi periculoasă provocată de o bacterie, este transmisă de rozătoare şi purici. Aşa că inspectorii sanitari adună, deocamdată, animale moarte şi insecte din zonele de risc. Promit că săptămâna viitoare vor anunţa rezultatul unui nou set de analize.

Bolnavii care au murit aveau vârste de 16, 52 şi 79 de ani. Celelalte persoane infectate răspund bine la tratament şi boala nu s-a răspândit în familiile lor. Ciuma a făcut ravagii şi a stârnit teroare până în epoca modernă. Rata mortalităţii atingea 93 la sută, dar antibioticele au permis reducerea acesteia la 16 la sută.

Singura recomandare pe care autorităţile sanitare din Statele Unite o pot face la ora actuală este ca oamenii să evite orice contact cu rozătoarele salbatice. În rest, sunt aşteptate rezultatele investigaţiilor de urgenţă.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră